Erasmus+

Nalezeno: 5
Erasmus+je jedinečný program, jehož cílem je zlepšit pracovní vyhlídky a osobní rozvoj mladých lidí a také pomoci systémům vzdělávání, odborné přípravy a práce s mládeží poskytovat výuku a vzdělávání, které lidem pomohou získat potřebné dovednosti pro lepší uplatnitelnost nejen na současném trhu práce a ve společnosti, ale i v budoucnu.
Máte-li zájem o získání finanční podpory EU na vzdělávání, odbornou přípravu, mládež či sport, pak je tato příručka přímo pro vás.
Studijní pobyty: studenti mohou absolvovat 3 až 12měsíční studijní pobyt na univerzitě nebo vyšší odborné škole vjiné zemi.
Praktické stáže: popřípadě mohou studenti absolvovat stáž na pracovišti v zahraničí trvající 2 až 12 měsíců.
Mobilita v zahraničí může mladým lidem v odborném vzdělávání a odborné přípravě pomoci získat dovednosti potřebné na současném konkurenčním trhu práce.
Výměny mládeže pomáhají mladým lidem získat důležité dovednosti, jakými jsou například projektové řízení nebo týmová práce. Tyto příležitosti mimo prostředí školy umožňují skupinám mladých lidí realizovat strukturovaný program aktivit (např. různé workshopy, cvičení, debaty a hraní rolí) v jiné zemi v rámci EU nebo mimo ni po dobu až 21 dní.
Pokud jste pedagogický pracovník nebo zaměstnanec podniku, můžete učit v zahraničí a získat nové profesní zkušenosti, bu­dovat kontakty a pomáhat modernizovat a internacionalizovat evropské systémy vzdělávání a odborné přípravy.

© European Union, 2014

Privacy Policy